2010-12-26

Tai kas svarbu










Esi pasiruošęs ar ne, kadanors ateis galas. Daugiau nebebus saulėtekių, nebus minučių, valandų ar dienų. Viskas, ką rinkai, branginai ar pamiršai, atiteks kažkam kitam. Tavo turtai, šlovė ir laikina galia susitrauks negrįžtamai. Ir nebebus svarbu, kas priklausė tau ar kam tu buvai skolingas. Tavo nepasitenkinimas, nuoskaudos bei nusivylimai pagaliau dings. Taip pat baigsis ir tavo viltys, ambicijos, planai ir reikalų sąrašai. Kažkada atrodę tokie svarbūs laimėjimai ir praradimai visiškai išnyks.

Ir visiškai nesvarbu, iš kur esi kilęs ar kurioje tako pusėje gyvenai pabaigoje. Ir visiškai nesvarbu, buvai gražus ar tiesiog nuostabus. Net tavo lytis ar odos spalva bus nereikšminga.

Tad kas bus svarbu? Kaip bus matuojama tavo dienos vertė?

Svarbu bus ne ką nupirkai, o ką pastatei, ne ką gavai, bet ką davei. Svarbu bus ne tavo pasisekimas, o tavo pasiaukojimas. Svarbu bus ne tai, ko išmokai, o tai, ko išmokei. Svarbu bus kiekvienas sąžiningumo, užuojautos, drąsos ar pasiaukojimo veiksmas, kuris įkvėpė, paskatino ar padrąsino kitus sekti tavo pavyzdžiu. Svarbu bus ne tavo kompetencija, o tavo charakteris. Svarbu bus ne tai, kiek žmonių pažinojai, bet tai, kiek žmonių gedės tavęs netekus. Svarbu bus ne tavo prisiminimai, o prisiminimai žmonių, kurie tave mylėjo. Svaru bus kiek ilgai ir už ką būsi kažkieno prisimenamas.

Svarbaus gyvenimo niekas nenugyvena atsitiktinumo dėka. Tai ne atsitiktinumų, o pasirinkimo reikalas.

Pasirink gyventi gyvenimą, kuris svarbus...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą